Snoei elzensingel Wilgenhoven 15 januari

Deze zaterdag willen we van 10:00 tot 16:00 uur van de gelegenheid (alle gewenste deskundigheid en omwonenden bij elkaar) gebruik maken om een gestructureerd onderhoudsplan af te spreken voor de elzensingel op het mandelig gebied van de Wilgenhoven. Als we voldoende tijd hebben kunnen we dat ook meteen uitvoeren. En als we helemaal niet meer te houden zijn, gaan we ook nog het dichtsbijzijnde elzengroepje op het waterwingebied terug zetten.

Dit is goed voor het behoud van de singel én op sommige plaatsen groeien de elzen wel erg opdringerig richting de huizen van het Rodenkohof. Tijd dus voor eenzelfde winterse werkdag als 2 jaar geleden! We gaan de kerst- en nieuwjaarscalorieën proberen om te zetten in een fraaie elzensingel en tussen de middag zorgen de warme soep en broodjes er weer voor dat ze op peil blijven. De door Terra Bella ingehuurde boomverzorger - Ivo van Duyn - zal weer als een ware acrobaat de boom in gaan en wij gaan lager bij de grond snoeien en alle stammetjes en takken wegwerken.

Terra Bella zorgt voor de benodigde gereedschappen; de veiligheid (én EHBO) en voor zover nodig de afvoer van de takken (misschien mogen we de takken als takenril in het waterwingebied verwerken). Hopelijk tot ziens op de 15e!

Reactie schrijven

Commentaren: 0

ACTIVITEITENKALENDER

 

Wijkwerkdagen

- zaterdag 20 januari 2018: Wintersnoei

- zaterdag 24 maart 2018: Voorjaarsfris

- zaterdag 23 juni 2018: Zomers hooien

- zaterdag en zondag 22-23 september 2018: Appelpluk en appelfeest

 

Snoeien in de boomgaard

zaterdagochtenden 10:00-12:30

- 3 maart gaat NIET door i.v.m. vorst

- 17 maart op Caetshage

- 24 maart bomen planten

- 31 maart snoeien met soep

(zie agenda)

NIEUWSBERICHTEN

Feestelijke schouw op 27 mei iedereen welkom!
>> meer lezen

Meer ruimte voor de schapen in de boomgaard
>> meer lezen

Snoeiploeg en Jan Zuidhoff in het zonnetje gezet
>> meer lezen

Wat een festijn - de aanplant van het wijkpark in foto's
>> meer lezen

De ooievaars zijn weer gearriveerd en live in beeld
>> meer lezen

TWEETS