Beheer

De openbare ruimte beheren we als bewoners samen met de gemeente.Terra Bella stemt af met de gemeente en voert de coördinatie van het beheer dat de bewoners overnemen. We kunnen zo voor onze delen van onze wijk zelf bepalen hoe en wanneer we het groen (laten) beheren; geen grote machines en op het juiste tijdstip. Hoe meer we als de bewoners zelf uitvoeren, des te meer budget overblijft om te investeren in een aantrekkelijke en natuurlijke woonomgeving, die aansluit op onze wensen. En samen aan de slag gaan, is vaak erg gezellig en goed voor je fitness.

 

Een gedetailleerde versie van de beheerkaart kun je hieronder downloaden (versie september 2019).

 

Basis Beheer Lanxmeer

Lanxmeer bestaat nu ruim 20 jaar. Twee decennia waarin inrichting en beheer van de openbare ruimte steeds meer vorm heeft gekregen. Door de vele en diverse samenwerkingen is er een fijne buitenruimte met stevige ecologisch waarde ontstaan. Daarmee is het ook tijd om deze steeds fijnmaziger vorm van inrichting en beheer voor een ieder inzichtelijk te maken. Terra Bella hoopt dat met dit basisbeheer boek te doen. Hierin vind je een algemene beheervisie en een omschrijving van de huidige situatie op detailniveau. Daarnaast wordt omschreven wie wat beheert en zullen er wetenswaardigheden en afspraken in worden bijgehouden.

 

Terra Bella hoopt dat je je vragen over inrichting en beheer van de buitenruimte in Lanxmeer in onderstaande documenten beantwoord ziet. Mocht dat niet zo zijn, schroom niet dat Terra Bella te laten weten! Mocht je zelf één van de werkzaamheden willen ‘adopteren’, neem dat contact op met de contactpersoon van dat deelgebied of stuur ons een e-mail: info@stichtingterrabella.nl.

 

Beheer per deelgebied:

 

Op de onderstaande kaart kun je de afbakening van de deelgebieden zien. Ook staan hier de ophaalpunten op voor groenafval dat uit de openbare ruimte komt. Deze zijn niet bedoeld voor groenafval uit mandelige of privétuinen.

Bloembakken - verkeersremmers

In onze wijk staan op diverse plekken bloembakken - halve wijnvaten - die op verzoek van bewoners zijn geplaatst om de veilgheid te vergroten. Stapvoets autoverkeer door de wijk.

Terra Bella heeft de bakken betaalt, bewoners verzorgen de beplanting. Op de onderstaande kaart staat wie welke bakken onderhoud. Heb je vragen of wil je iets wijzigen? Stuur dan een e-mail naar info@stichtingterrabella.nl.


JAARVERSLAGEN EN BEGROTINGEN

klik hier

ACTIVITEITENKALENDER

 

Wijkwerkdagen 2024

- 20 januari: Winterwerkdag

- 6 april: Voorjaarsfris

- 29 juni: Zomers hooien

- 14/15 september: Appelpluk en appelfeest

- 28 september: Nazomers hooien

 

Snoeien in de boomgaard

zaterdagochtenden 10:00-12:30

in het najaar gaan we weer beginnen

- vanaf 28 oktober 2023 om de week

(zie ook agenda)

WIJKWANDELING 'DOOR LANXMEER'

Beleef onze bijzondere, ecologische woonwijk zelf. Download hier de wandelroute ‘Door Lanxmeer’ (kaartje en toelichting).