Appelfeest met mobipers groot succes

Vandaag hebben vele wijkbewoners genoten van de mobipers en alle levendigheid daar omheen. Voor onze neus werd de oogst uit de boomgaard gewassen, vermalen, geperst, gepasteuriseerd en verpakt tot 2110 liter appelsap (met een vleugje peer).

Een hele prestatie van de groep bewoners die met kruiwagens vol de wonderlijke machine voerden tot de boomgaard leeg was. Een grote schare kinderen hielp mee met het vullen van de machine, het wegwerken van de pulp, het inpakken en stempelen van de dozen en de verkoop. Taarten en cakes kwamen uit alle hoeken van de wijk om er een waar feest van te maken.

Terra Bella bedankt alle rapers, plukkers, kruiers, taartenbakkers, koffie- en theezetters, het jonge en oudere ‘machine-personeel’, Rudolf Jan en Melissa van de mobipers, de werkplaats voor de Derde Wereld voor de stroom, Kwarteel voor het water en de gastvrijheid voor de deur, de muzikanten voor de extra sfeer, Rutger voor de bakfiets, Caetshage voor de kuubkisten, de gemeente voor de aanhanger en kruiwagens, Vitens en de snoeiers voor het mogelijk maken van het vruchtgebruik en natuurlijk iedereen voor de gezelligheid. Het was een groot succes!

Mocht je nog mooie foto’s hebben gemaakt van dit festijn? We ontvangen ze graag voor ons digitale foto-album (info@stichtingterrabella.nl).
En heb je het heerlijke sap vandaag gemist? Dan er zijn nog enkele dozen te koop via de stadsboerderij.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

ACTIVITEITENKALENDER

 

Wijkwerkdagen

- zaterdag 20 januari 2018: Wintersnoei

- zaterdag 24 maart 2018: Voorjaarsfris

- zaterdag 23 juni 2018: Zomers hooien

- zaterdag en zondag 22-23 september 2018: Appelpluk en appelfeest

 

Snoeien in de boomgaard

zaterdagochtenden 10:00-12:30

- 3 maart gaat NIET door i.v.m. vorst

- 17 maart op Caetshage

- 24 maart bomen planten

- 31 maart snoeien met soep

(zie agenda)

NIEUWSBERICHTEN

Feestelijke schouw op 27 mei iedereen welkom!
>> meer lezen

Meer ruimte voor de schapen in de boomgaard
>> meer lezen

Snoeiploeg en Jan Zuidhoff in het zonnetje gezet
>> meer lezen

Wat een festijn - de aanplant van het wijkpark in foto's
>> meer lezen

De ooievaars zijn weer gearriveerd en live in beeld
>> meer lezen

TWEETS