Bye bye Adrieke, welkom Karen

De één draait al weer een tijdje mee in het Terra Bella bestuur. De ander is al even met Terra Bella pensioen. Karen van Mourik heeft het stokje van Adrieke van Herk overgenomen achter de schermen. Vanaf nu ook op de schermen. “Adrieke, reuzebedankt voor al jouw inzet afgelopen jaren, met als hoogtepunt als motor achter onze prachtige film in 2011. Karen, welkom in ons midden!”

Karen: “Lieve mensen. Ik ben Karen van Mourik, 35 lentes jong. Met levensgezel Andre en onze dochter Esmee woon ik sinds juli 2011 in de Trein in het prachtige Lanxmeer. Daar zijn we heel blij mee! Inmiddels zijn we aardig onze draai aan het vinden. Naast het gezinsleven en mijn werk zet ik me in voor de werkgroep Fairtradegemeente Culemborg om het belang van eerlijke handel en MVO op de kaart te zetten. Aangezien ik ook in de wijk graag een nuttige bijdrage lever, ben ik sinds kort ook bestuurslid van Stichting Terra Bella. Toen ik daarvoor benaderd werd, was ik zeer verheugd! Het was wel even kijken of het qua tijd haalbaar voor mij was. Gelukkig gaat dat prima! Mijn interesse voor de natuur en het belang van zelfvoorzienend zijn, door de keuze voor eetbare planten/ bomen te stimuleren, zijn voor mij doorslaggevend geweest om bij Terra Bella aan te sluiten. Ik heb er zin in! Graag tot ziens!”

Adrieke: “Toen Edgar, de kinderen en ik hier zo'n anderhalf jaar woonden vroeg Terra Bella me bij het bestuur. Nou, dat zag ik wel zitten. Als 'gewoon' burger meedoen aan (de voorbereiding van het) werk in het openbaar groen in je eigen buurt vond en vind ik heel bijzonder. Zo fijn dat er geen prikkelplantsoen voor je deur is! Na circa drie jaar bestuurslidmaatschap heb ik in september 2011 weer afscheid genomen. Veel plezier beleefd aan de tijd bij Terra Bella! Het bestuur - inclusief Rob - is een fijne groep mensen, waarmee ik iedere eerste maandag van de maand veel lol heb gehad. Maar ... er zijn zo veel leuke dingen in het leven, en alles kost tijd ... ;-) Nu heb ik weer (wat meer) tijd voor andere dingen dus.
In de bestuursperiode heb ik bijgedragen aan verschillende activiteiten, die rond het lustrum in het bijzonder. Zo heb ik het onderzoek door de wetenschapswinkel aangezwengeld, fondsenwerving voor de film gedaan en het wijkdiner in de boomgaard. Ik vind het belangrijk dat de ervaringen met de samenwerking tussen Terra Bella en de gemeente en Vitens worden gedeeld met andere burgergroepen en overheden, zodat ze worden geïnspireerd om op vergelijkbare wijze aan de slag te gaan. Verder mocht ik - na het vertrek van Camiel Aggenbach - ook een tijdje formeel als voorzitter optreden, ahum. Een rol die me - vind ik - niet helemaal natuurlijk op het lijf is geschreven, maar vooruit dan maar... ;-)
Door Terra Bella heb ik veel mensen in de wijk leren kennen; leuk als je er nog niet zo lang woont. Inmiddels voelt het hier helemaal als thuis! Gelukkig hoef je geen bestuurslid te zijn om mee te doen aan 'natuurbeheer' dicht bij huis - met het hele gezin. Dat vinden we echt waardevol. Dus dat blijven we lekker doen!”

Reactie schrijven

Berichten: 0

ACTIVITEITENKALENDER

 

Wijkwerkdagen

- zaterdag 20 januari 2018: Wintersnoei

- zaterdag 7 april 2018: Voorjaarsfris

- zaterdag 23 juni 2018: Zomers hooien

- zaterdag en zondag 22-23 september 2018: Appelpluk en appelfeest

 

Snoeien in de boomgaard

zaterdagochtenden 10:00-12:30

- vanaf 28 oktober 2017 om de 2 weken (zie agenda)

NIEUWSBERICHTEN

Samen aan de slag in de wijk (zaterdagmiddag 20 jan)
>> meer lezen

Libellen gespot
>> meer lezen

Foto's van een zalig, zonnig appelfeest
>> meer lezen

Appelfeest en -pluk zondagmiddag 24 september (en ook zaterdagmiddag plukken)
>> meer lezen

Zomers hooien - wijkwerkdag zaterdag 24 juni
>> meer lezen

TWEETS