Keep It Clean Day - vrijdag 21 september

Zwerfvuil: we hebben er schoon genoeg van!
Terra Bella steunt de KeepItCleanDay in Culemborg
Geniet van al het schone groen op zaterdag 22 september!

Prullenbakken.
Trekken ze juist vuil aan of concentreren ze het vuil?
Corvee-acties door scholieren.
Druppel op de groeiende wegwerpplaat of helemaal TOP?
Bukkende bewoners tijdens hun loopje door de wijk.
Wat fijn dat ze er zijn!


PERSBERICHT Gemeente Culemborg:

Doe mee aan dit (landelijke) opruimfeest!
Culemborg maakt zich op voor KeepItCleanDay op vrijdag 21 september. Die dag gaan in heel Nederland mensen zwerfvuil opruimen. KeepItCleanDay (KICD) is onderdeel van WorldCleanup. Aan deze grote wereldschoonmaak doen 91 landen mee in 2012! Meedoen is makkelijk: je gaat naar buiten, raapt wat afval op en gooit het in de vuilnisbak. En als je tijd en zin hebt ga je wat langer op jacht naar zwerfafval, bijvoorbeeld met je collega's, buren of kinderen. Steeds meer stadsgenoten melden zich aan bij Lonneke Crusio, coördinator KICD in Culemborg. Doet u ook mee op 21-9?

Gratis opruimpakketten voor scholen
Culemborgse scholen zijn al actief in de bestrijding van zwerfafval, denk aan het jaarlijkse veegfeest. En op KeepItCleanDay laten ze dat nog eens goed blijken. Het KWC gaat de schoolomgeving opruimen met alle brugklassen! Ook Lek en Linge draagt haar steentje bij. Basisscholen 't Praathuis en de Blinkschool reageerden direct enthousiast op de oproep van KeepItCleanDay. Zij gaan 21-9 aan de slag rondom hun school met de gratis opruimpakketten voor kinderen van stichting Nederland Schoon. Elke school kan via www.nederlandschoon.nl/scholen gratis maximaal 6 pakketten met handschoenen, hesjes en vuilniszakken aanvragen.

Spelregels KeepItCleanDay
Het uitgangspunt van KeepItCleanDay is: Keep it simple! Iedereen kan meedoen, zo kort of lang als hij/zij wil. Maar hier volgen toch een paar belangrijke afspraken:
Inleveren afval: Het ingezamelde afval kan je in afgesloten vuilniszakken inleveren bij de milieustraat (Randweg 7) of -alléén op 21-9- in de afvalcontainer deponeren op het parkeerterrein naast kinderboerderij de Heuvel (Weithusen 63).
Melden deelname: De organisatie van KeepItCleanDay wil graag het resultaat van de dag meten. Geef je even door waar je opruimt en hoeveel afval je hebt opgehaald? Dat kan via keepitcleanday.culemborg@hotmail.com of twitter @KICDCulemborg.
Opruimmateriaal is te leen via de gemeente. Het gaat om afvalknijpers, hesjes en handschoenen, de voorraad is beperkt. Af te halen vanaf maandag 17 september t/m vrijdag 21 september bij de receptie van het Stadskantoor (Ridderstraat 250) tijdens de reguliere openingstijden.
Avri stelt gratis vuilniszakken ter beschikking voor KeepItCleanDay, af te halen bij de milieustraat in Culemborg (Randweg 7).

Opruimfeest: duurzame prijzen en borrel bij Werk aan het Spoel
Samen wordt opruimen leuk! En een schone stad moet gevierd worden. Daarom zijn er duurzame prijsjes voor de 10 beste opruimers. Kans maken op een prijs? Mail dan op 21-9 voor 19 uur een foto van jezelf met je ingezamelde afval naar keepitcleanday.culemborg@hotmail.com. Wie wil opruimen maar niets van LekArt wil missen kan om 17.00 uur aanhaken bij de 'Kunst en Clean' opruimgroep. Ook wethouder Huub van Oorschot loopt dan mee. Zij gaan afval ruimen én kunst bekijken in de uiterwaarden en langs de Goilberdingerdijk richting Werk aan het Spoel. KeepItCleanDay wordt in Culemborg feestelijk afgesloten met een drankje en hapje voor alle opruimers (met dank aan de buurtpanels). De borrel is van 19-21 uur in de Veldkeuken, Werk aan het Spoel. Graag vooraf aanmelden via keepitcleanday.culemborg@hotmail.com

Reactie schrijven

Commentaren: 0

JAARVERSLAGEN EN BEGROTINGEN

klik hier

ACTIVITEITENKALENDER

 

Wijkwerkdagen 2024

- 20 januari: Winterwerkdag

- 6 april: Voorjaarsfris

- 29 juni: Zomers hooien

- 14/15 september: Appelpluk en appelfeest

- 28 september: Nazomers hooien

 

Snoeien in de boomgaard

zaterdagochtenden 10:00-12:30

in het najaar gaan we weer beginnen

- vanaf 28 oktober 2023 om de week

(zie ook agenda)

WIJKWANDELING 'DOOR LANXMEER'

Beleef onze bijzondere, ecologische woonwijk zelf. Download hier de wandelroute ‘Door Lanxmeer’ (kaartje en toelichting).