Wat een bedrijvigheid in onze wijk afgelopen week(end)!

Afgelopen week en weekend is er veel geklust in de wijk. Vitens heeft 'fietsremmers' geplaatst in het waterwingebied. Rutger heeft de eerste treden aangelegd voor een trap naar de archeologische heuvel. Bij de Wilgenhoven zijn wilgen geknot, een elzensingel uitgedund en een opstelplaats voor de vuilcontainers gemaakt. En als uitsmijter zijn 34 nestkasten opgehangen door de monitoringswerkgroep.

Klaphekken, hekken en trappen

Om de overlast in het waterwingebied te verminderen heeft Vitens bij de klaphekken 'fietsremmers' gemaakt. Deze moeten voorkomen dat fietsen en scooters niet meer door het waterwingebied crossen. De 'remmers' zijn zo gemaakt dat kinderwagens en rollators er (zij het lastig) nog doorheen kunnen. We hopen dat het effect heeft.

Bij de grote vijver en het bruggetje is de situatie opgeknapt. Een bossage is uitgedund, een hekwerk is geplaatst en - heel duidelijk nu - is de tijdelijke groenafvalstortplaats aldaar echt opgeheven.

En als één van de wensen van onze droombollenactie werkt Rutger aan het toegankelijk maken van de archeologische heuvel met een trapje. De eerste treden zijn gelegd. Ook aan de andere kant van de heuvel komt zo'n trap. Dan kun je een mooi rondje lopen: over de heuvel en verder over het bruggetje (waarschijnlijk een onbekende plek voor menig wijkbewoner). En wat zou de trap perfect zijn voor de sleetjerijders!

 

foto's: Rutger van Mazijk en Dick Boland

Werkdag bij de Wilgenhoven

Zaterdag 8 februari 2014 is er weer druk gewerkt rond de Guido Gezelleweg: alle wilgen zijn bij de kapper geweest, de elzensingel is weer flink uitgedund en bij het ‘onlandje’ bij het Rodenkohof is op verzoek van de aanwonenden een opstelplaats voor de vuilcontainers gemaakt.

De door Terra Bella ingehuurde boomverzorger Ivo van Duijn klom hoog in de elzen, met kettingzaag aan toe. Buurman Roeland heeft de kettingzaag ter hand genomen en alle wilgen geknot. Alle wilgentenen zijn direct voor vlechtschermen gebruikt en acht kersverse wilgen zagen het levenslicht. En misschien wel het leukst van alles: de hele dag was de weg voor deze werkzaamheden afgesloten. Dat ruikt naar meer!

 

foto's: Rob Vleeming en Dick Boland

Nestkasten

De monitoringswerkgroep heeft zondag 9 februari 34 nestkasten opgehangen in de wijk, met name in het waterwingebied. Deels vervangen de mooie nieuwe nestkasten oude vervallen onderkomens. Als  een echte Vogelaarbuurt is het opgeknapt, voor elke soort wat wils. Alleen de bonte specht moet zelf nog wat klussen, om zijn deur naar wens te maken. En de ingevlogen Utrechtse student Elsemiek legde alles vast op video.

 

foto's: Han Sloots en Dick Boland

Commentaren: 0 (Discussie gesloten)
    Er zijn nog geen commentaren.

JAARVERSLAGEN EN BEGROTINGEN

klik hier

ACTIVITEITENKALENDER

 

Wijkwerkdagen 2024

- 20 januari: Winterwerkdag

- 6 april: Voorjaarsfris

- 29 juni: Zomers hooien

- 14/15 september: Appelpluk en appelfeest

- 28 september: Nazomers hooien

 

Snoeien in de boomgaard

zaterdagochtenden 10:00-12:30

in het najaar gaan we weer beginnen

- vanaf 28 oktober 2023 om de week

(zie ook agenda)

WIJKWANDELING 'DOOR LANXMEER'

Beleef onze bijzondere, ecologische woonwijk zelf. Download hier de wandelroute ‘Door Lanxmeer’ (kaartje en toelichting).