Kijkje in de keuken van onze snoeiploeg

De boomgaard-snoeiploeg van Terra Bella is één van de vele vrijwilligersgroepen die is aangesloten bij Landschapsbeheer Gelderland (LBG). Samen verzetten we veel werk. Om dat te laten zien heeft LBG een prachtig boekje uitgebracht waarin 12 groepen worden geportretteerd. Onze snoeiploeg staat er mooi in. Neem maar eens een kijkje in het digitale boekje.


LBG: "Met het boekje ‘Kijkje in de keuken’ bieden we letterlijk een kijkje in de keuken van de ruim 250 vrijwilligersgroepen die bij ons zijn aangesloten. Wie zijn al die duizenden betrokken mannen en vrouwen die er in hun vrije tijd op uit trekken om wilgen te knotten, weidevogelnesten te beschermen of poelen op te schonen? Aan de hand van de verhalen van leden van 12 verschillende vrijwilligersgroepen komt de lezer meer te weten over de motivatie en liefde voor de eigen omgeving van de vrijwilligers. Het geeft een mooi beeld van de bevlogen- en betrokkenheid. Naast de verhalen zijn er 12 soeprecepten opgenomen, vaak aangedragen door de groepen zelf. De werkdagen worden vaak afgesloten met een dampende kom soep en de soep staat wat ons betreft symbool voor het belangrijke sociale aspect van het vrijwilligerswerk.
Lees het boekje Kijk in de Keuken_web

Op 15 december 2015 bieden we het eerste exemplaar aan gedeputeerde Bea Schouten aan. Alle bij ons aangesloten groepen ontvangen per post een exemplaar en we zullen het uitdelen aan onze relaties. Het boekje is helaas niet te koop."

Commentaren: 1 (Discussie gesloten)
  • #1

    Henk Fonteyn (donderdag, 17 december 2015 21:24)

    Wat een ontzettend leuk boekje! Jammer dat het niet te koop is, zouden jullie toch niet via de Stadsboerderij Caetshage een poging doen om het hier in de wijk aan de man te brengen? Volgens mij een win win situatie, ik weet zeker dat er veel belangstelling voor is, al was het alleen al voor de heerlijke recepten!.


ACTIVITEITENKALENDER

Werkdagen

- 8 april 2017 voorjaarsfris

- 24 juni 2017 zomers hooien

- 23-24 september 2017 appelpluk en

  -feest

  

Snoeien in de boomgaard

zaterdagochtenden 10:00-12:30

- in de herfst gaan we weer van start

NIEUWSBERICHTEN

Kleurrijk mediterraan mozaïek op het Holstplein
>> meer lezen

Zaterdagmiddag 8 april - Wijkwerkdag Voorjaarsfris!
>> meer lezen

Nieuwe bestuursleden
>> meer lezen

De webcam op het ooievaarsnest is weer live
>> meer lezen

Winterwerkdaggenot in beeld
>> meer lezen

TWEETS