Het wijkpark vordert

En dan ineens is het gronddepot naast de landschapwoningen een golvend speelterrein geworden. Althans, het grondwerk is klaar en we zijn heel blij met het resultaat- we hopen jij ook!

 

 

 

Gemeente Culemborg heeft dit grondwerk betaald (hartelijk dank daarvoor!) en laten uitvoeren door loonbedrijf Den Hartog. Grondwerker Nik heeft voor het eerst in z’n leven een dergelijk glooiend geheel aangelegd - en hij heeft het fantastisch gedaan. De basis voor het wijkpark ligt er nu goed bij. Hoe gaan we nu verder?
 
Het idee is dat dit stuk van het wijkpark een groen, natuurlijk ogend geheel wordt waarin veel ruimte en uitdaging komt om te spelen. Voor de verdere inrichting zijn we afhankelijk van geld. Maar we willen ook ruimte houden voor nieuwe ideeën en ruimte om in te kunnen spelen op het gebruik. Vooralsnog willen we heel graag een waterpomp bovenop de heuvel. Daarmee ontstaat een stelsel van waterstroompjes naar de vijver. Als aankleding bij deze stroompjes komen wellicht (als er genoeg geld is...) grotere keien. En bovenop komen heel misschien nog een paar grotere boomstammen als klauterplek. De ideeën over het groen moeten ook nog verder vorm krijgen. Omdat het behoorlijk slechte grond is, hopen we dat er nog geld genoeg is om de grond te laten bewerken en ergens in maart bomen en struiken in te planten en in te zaaien met gras en/of bloemmengsels.
 
Als je ideeën, wensen, (plant-)materiaal, vragen of een naam voor dit gedeelte van het wijkpark hebt, laat het ons weten!

JAARVERSLAGEN EN BEGROTINGEN

klik hier

ACTIVITEITENKALENDER

 

Wijkwerkdagen 2024

- 20 januari: Winterwerkdag

- 6 april: Voorjaarsfris

- 29 juni: Zomers hooien

- 14/15 september: Appelpluk en appelfeest

- 28 september: Nazomers hooien

 

Snoeien in de boomgaard

zaterdagochtenden 10:00-12:30

in het najaar gaan we weer beginnen

- vanaf 28 oktober 2023 om de week

(zie ook agenda)

WIJKWANDELING 'DOOR LANXMEER'

Beleef onze bijzondere, ecologische woonwijk zelf. Download hier de wandelroute ‘Door Lanxmeer’ (kaartje en toelichting).