De hele dag plezier op de Wijkwerkdag Voorjaarsfris op 24 maart

Het grondwerk voor het wijkpark is klaar; nu de aankleding nog. Op zaterdag 24 maart gaan we een heleboel vierkante meters inzaaien met gras- en bloemenmengsels en heel veel struikjes (1800!) aanplanten. Kom allemaal helpen vanaf 13:00 uur in het wijkpark.

 

 En ook 's ochtends kun je al aan de slag. Vanaf 10:00 uur gaan we nieuwe fruitbomen planten in de boomgaard, waarbij elke hulp welkom is!

Na een periode van ijzige koude zijn daar opeens de tintelingen van nieuw leven in de lucht. En met de geboorte van het wijkpark is het dit jaar extra feestelijk- het voorjaar komt er weer aan!

 

Het grondwerk voor het wijkpark is klaar; nu de aankleding nog. Terra Bella gaat in de komende maanden een waterpomp plaatsen en dan is het geld helaas al weer bijna op. Om het prille wijkpark ook nog leuk en spannend aan te kleden, willen we het gaan inzaaien met bloemmengsels en aanplanten met struikjes. En dat zijn een heleboel m2 in te zaaien grond en heel veel struikjes die zo snel mogelijk de grond in moeten!

 

Daarom vervroegen we de voorjaarsfris werkdag van 7 april naar zaterdag 24 maart.

 

Op zaterdag 24 maart gaan we:

- heel veel (2000 m2) inzaaien;

- heel veel (1800) struikjes aanplanten;

- 300 wilgen ‘stekjes’ zagen en aanplanten;

- grond van 100 meter waterstroompjes ‘verdichten’

- heel veel kleinere klussen (opruimen, snoeien, kleintje grondwerk etc.);

- proosten op het wijkpark en het feestelijk openen!

 

Dus hopen we dat je mee kan helpen en dat we zaterdag 24 maart met heel, héél veel mensen kunnen werken aan een mooi, speels, groen en spannend wijkpark. Hoe meer mensen kunnen helpen, des te gezelliger en mooier het wordt.

 

Er is heel veel én heel veel verschillend werk te doen, dus van jong tot oud ben je van harte welkom. We beginnen om 13.00 uur en rond 17.00 uur zitten we in een -hopelijk- prille en beloftevolle voorjaarszon op het vernieuwde strandje aan de borrel, verheugend op alle mooie uurtjes die deze fantastische speelplek ons en onze kinderen zal gaan geven.

 

Mocht je planten, struiken of boompjes in je tuin hebben die die je elders een tweede leven gunt: neem ze mee! Hoe meer diversiteit in beplanting, hoe mooier het park wordt.


JAARVERSLAGEN EN BEGROTINGEN

klik hier

ACTIVITEITENKALENDER

 

Wijkwerkdagen 2024

- 20 januari: Winterwerkdag

- 6 april: Voorjaarsfris

- 29 juni: Zomers hooien

- 14/15 september: Appelpluk en appelfeest

- 28 september: Nazomers hooien

 

Snoeien in de boomgaard

zaterdagochtenden 10:00-12:30

in het najaar gaan we weer beginnen

- vanaf 28 oktober 2023 om de week

(zie ook agenda)

WIJKWANDELING 'DOOR LANXMEER'

Beleef onze bijzondere, ecologische woonwijk zelf. Download hier de wandelroute ‘Door Lanxmeer’ (kaartje en toelichting).