Winterwerkdag zaterdag 21 januari

Aanstaande zaterdag (21 januari) organiseert Terra Bella weer de jaarlijkse winterse werkdag. We gaan zaterdag alle lavapaden in de wijk voorzien van een nieuwer laag lava opdat we weer wat minder in de plassen hoeven te lopen. Daarnaast gaan we de houtsingel in het waterwingebied (langs het Jan Tempelmanpad) snoeien zodat er weer een fraaie en gedifferentieerde bossage ontstaat. Na de aanleg van de nieuwe waterwinputten kunnen we eindelijk ook weer snoeien in het waterwingebied. We gaan (als er voldoende mensen zijn) dan ook groter snoeiwerk doen (lees: bomen uitdunnen/ geheel terug zetten).

 

Er is dus veel werk te doen: lava uitrijden; paden aanharken; klein snoeiwerk en groter zaagwerk. Voor grote en kleine handen is er veel werk, dus als het even kan: komt helpen bij het verfraaien van onze toch al fraaie wijk.

 

We beginnen om 13.uur en zien elkaar bij de ingang van het waterwingebied aan de zijde van de Werfklas. Halverwege/ aan het eind van de middag zal er aldaar ook soep zijn).

 

Hopelijk tot aanstaande zaterdag & met vriendelijke groet, het Terra Bella team: Brian, Cas, Frank, Ilse, Jos, Joris, Lydwien en Rob

 

Foto - "01-13-1957_13771_2 Bomen snoeien" by IISG is licensed under CC BY-SA 2.0 .


JAARVERSLAGEN EN BEGROTINGEN

klik hier

ACTIVITEITENKALENDER

 

Wijkwerkdagen 2024

- 20 januari: Winterwerkdag

- 6 april: Voorjaarsfris

- 29 juni: Zomers hooien

- 14/15 september: Appelpluk en appelfeest

- 28 september: Nazomers hooien

 

Snoeien in de boomgaard

zaterdagochtenden 10:00-12:30

in het najaar gaan we weer beginnen

- vanaf 28 oktober 2023 om de week

(zie ook agenda)

WIJKWANDELING 'DOOR LANXMEER'

Beleef onze bijzondere, ecologische woonwijk zelf. Download hier de wandelroute ‘Door Lanxmeer’ (kaartje en toelichting).