Hart voor natuur - kom zaterdag 19 februari meehelpen in het waterwingebied

Terra Bella doet mee aan de actie van Hart voor Natuur (www.hartvoornatuur.nu). Deze coalitie van bijna 30 natuur- en milieuorganisaties zetten zich  samen in voor de toekomst van de natuur en het landschap in Nederland. Zij maken zich - net als wij - zorgen over de plannen van het kabinet voor het natuurbeleid.

Om ons ongenoegen kracht bij te zetten, steken wij ook op 19 februari onze handen uit de mouwen. We gaan de hele dag aan de slag in het waterwingebied. ‘s Ochtends van 10:00 tot 12:30 uur snoeien we hoogstamfruitbomen en krijgen daarbij deskundige begeleiding van snoeidocent Peer Stevens. Daarna gaan we van 13:30 tot 16:00 elzen planten en knotten, een houtsingel terugzetten, populierenhakhout op rillen leggen, nestkasten ophangen en een wilgenbroekbosje aanleggen. Natuurlijk schenken we overheerlijke appelperensap van eigen bodem en tussen de middag is er warme soep. We sluiten om 16 uur af met een borrel.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

JAARVERSLAGEN EN BEGROTINGEN

klik hier

ACTIVITEITENKALENDER

 

Wijkwerkdagen 2024

- 20 januari: Winterwerkdag

- 6 april: Voorjaarsfris

- 29 juni: Zomers hooien

- 14/15 september: Appelpluk en appelfeest

- 28 september: Nazomers hooien

 

Snoeien in de boomgaard

zaterdagochtenden 10:00-12:30

in het najaar gaan we weer beginnen

- vanaf 28 oktober 2023 om de week

(zie ook agenda)

WIJKWANDELING 'DOOR LANXMEER'

Beleef onze bijzondere, ecologische woonwijk zelf. Download hier de wandelroute ‘Door Lanxmeer’ (kaartje en toelichting).