Groenafval. Waarheen?

Zoals je waarschijnlijk wel weet wordt het beheer van de openbare ruimte in de wijk door een goed lopend samenwerkingsverband tussen gemeente Culemborg en Terra Bella verzorgt. Een belangrijk onderdeel van het beheer is het verzamelen en afvoeren van groenafval; we willen je bij deze graag informeren over de gemaakte afspraken.

Mocht je groenafval uit het openbaar gebied kwijt willen, vragen we je Rob Vleeming (06-105.41.501) te bellen om af te spreken hoe het afval kan worden opgehaald.

Af en toe wordt er in de wijk snoeiafval in het openbare gebied of in het waterwingebied gestort. Waarschijnlijk gebeurt dit met het idee dat een beetje groen wel snel zal verteren en ecologisch vast van waarde is, maar het tegendeel is waar: het levert vaak een langdurige verstoring en een rommelig beeld op. We willen je vragen dat niet te doen en z.s.m aan Rob te melden als je snoeiafval in de wijk aantreft.

We vragen je om niet zonder overleg met Rob groenafval te storten; ook niet op bouwkavels. Dat heeft als grootste nadeel dat er constant rommelig groenafval ligt. Daarnaast wordt de gemeentelijke dienst beheer er niet niet blij van dat ze opdraait voor het ophalen en de verwerking van privé groenafval. Groenafval uit privé of mandelige tuin kan je kwijt in je groene kliko of bij de milieustraat van de AVRI aan de Randweg.

Reactie schrijven

Berichten: 0

ACTIVITEITENKALENDER

 

Wijkwerkdagen

- zaterdag 20 januari 2018: Wintersnoei

- zaterdag 7 april 2018: Voorjaarsfris

- zaterdag 23 juni 2018: Zomers hooien

- zaterdag en zondag 22-23 september 2018: Appelpluk en appelfeest

 

Snoeien in de boomgaard

zaterdagochtenden 10:00-12:30

- vanaf 28 oktober 2017 om de 2 weken (zie agenda)

NIEUWSBERICHTEN

Samen aan de slag in de wijk (zaterdagmiddag 20 jan)
>> meer lezen

Libellen gespot
>> meer lezen

Foto's van een zalig, zonnig appelfeest
>> meer lezen

Appelfeest en -pluk zondagmiddag 24 september (en ook zaterdagmiddag plukken)
>> meer lezen

Zomers hooien - wijkwerkdag zaterdag 24 juni
>> meer lezen

TWEETS