Educatieve grondwatermeter

In onze wijk staat een Educatieve grondewatermeter. Vitens, waterschap Rivierenland en de gemeente Culemborg doen mee aan het landelijke project ‘Water in de peiling’. Het project maakt mensen bewust van de grote voorraden water onder onze voeten. Vooral in gebieden zoals Lanxmeer waar dit water al na enkele jaren als drinkwater uit duizenden kranen komt, moeten we hiermee zuinig omspringen.

Onderdeel van het project is een educatieve grondwatermeter. De watermeter - ontworpen door de Groningse kunstenaar Martin Borchert - is een roestvrijstalen buis met ruitjes, waarop is af te lezen hoe diep het grondwater onder onze voeten staat. Met kleuren is aangeven of dat peil te hoog, te laag of voldoende is. Daarnaast geven de informatieborden bij de grondwatermeter uitleg over de relatie tussen het grondwater en drinkwaterwinning en verdroging van natuur in Nederland. In Gelderland staan inmiddels 12 grondwatermeters. In Lanxmeer staat de grondwatermeter langs het fietspad tussen De Middelbare school Lek en Linge en de boomgaard.

 

Meer informatie staat op de website van IVN Gelderland

Commentaren: 0 (Discussie gesloten)
    Er zijn nog geen commentaren.

JAARVERSLAGEN EN BEGROTINGEN

klik hier

ACTIVITEITENKALENDER

 

Wijkwerkdagen 2024

- 20 januari: Winterwerkdag

- 6 april: Voorjaarsfris

- 29 juni: Zomers hooien

- 14/15 september: Appelpluk en appelfeest

- 28 september: Nazomers hooien

 

Snoeien in de boomgaard

zaterdagochtenden 10:00-12:30

in het najaar gaan we weer beginnen

- vanaf 28 oktober 2023 om de week

(zie ook agenda)

WIJKWANDELING 'DOOR LANXMEER'

Beleef onze bijzondere, ecologische woonwijk zelf. Download hier de wandelroute ‘Door Lanxmeer’ (kaartje en toelichting).