zaterdagmiddag 25 juni: jeu des boules spelen na het zeisen en hooien

Hoewel het weer soms anders doet geloven, is het toch echt hoog zomer. De examenuitslagen zijn binnen en over een paar weken mogen we wellicht alweer op vakantie. Echt, de zon gaat eraan komen! 

 

De komst van de zomer gaan we vieren met een werkdag nieuwe stijl. Op zaterdag 25 juni vanaf 13:00 uur gaan we hooien en zeisen bij de grote vijver. Vanaf 16:30 uur is iedereen welkom op de Anna Blamanweg. Dan gaan we jeu des boulen.

Zeis-kunde, haarhamers en schrepels

Vanaf 13:00 uur gaan we zeisen en hooien rond de (steeds fraaier wordende) grote vijver. Als je kan zeisen, je zeis-kunde weer wil ophalen of als je de beginselen van het zeisen wil leren: vanaf 13:00 uur gaan we de kwetsbare (want lager gelegen) stukken rond de grote vijver maaien. Als je een zeis hebt: wil je die meenemen? Als je geen zeis hebt: Terra Bella heeft een aantal zeisen, haarhamers en schrepels. Tegelijkertijd gaan we het overige maaisel hooien (hoger gelegen gedeeltes worden komende week door gemeente gemaaid) opdat het maaisel opgehaald kan worden.

Het is belangrijk om dit alles zo veel mogelijk met het handje te doen omdat grotere machines diepe sporen zouden rijden. In deze diepe sporen is de grond dusdanig sterk verdicht dat het  een gezonde plantengroei zou belemmeren. Dus door het hooien en maaien zoveel mogelijk met de hand te doen (misschien gaan we wel ooit al het maaiwerk in de wijk met de hand doen...) kunnen we er voor zorgen dat de bodem goed blijft en de plantengroei fraai en zo divers mogelijk.

 

De grote hoven-jeu-des-boules-laddercompetitie  

En, nieuw, nieuw, nieuw: het lijkt ons leuk om na al het zinvolle zeis- en hooiwerk in zomerse sferen te blijven en de werkdag af te ronden met het zomers spel bij uitstek: jeu des boules. Wijntje & hapje erbij en de grote hoven-jeu-des-boules-laddercompetitie kan beginnen! 16:30 uur op de Anna Blamanweg en iedereen is van harte welkom (ook als je niet gehooid of gezeist hebt)!

 

 

We zien elkaar op de 25e- om 13.00 uur bij de grote vijver of om 16.30 uur op de jeu des boulesbaan!

Commentaren: 0 (Discussie gesloten)
    Er zijn nog geen commentaren.

JAARVERSLAGEN EN BEGROTINGEN

klik hier

ACTIVITEITENKALENDER

 

Wijkwerkdagen 2024

- 20 januari: Winterwerkdag

- 6 april: Voorjaarsfris

- 29 juni: Zomers hooien

- 14/15 september: Appelpluk en appelfeest

- 28 september: Nazomers hooien

 

Snoeien in de boomgaard

zaterdagochtenden 10:00-12:30

in het najaar gaan we weer beginnen

- vanaf 28 oktober 2023 om de week

(zie ook agenda)

WIJKWANDELING 'DOOR LANXMEER'

Beleef onze bijzondere, ecologische woonwijk zelf. Download hier de wandelroute ‘Door Lanxmeer’ (kaartje en toelichting).