Zomers hooien op zaterdag

En dan lijkt het er ineens op dat we eindelijk weer met wat grotere groepen samen kunnen zijn: aanstaande zaterdag 3 juli gaan we weer zomers hooien!

 

We gaan werken aan de omgeving van de grote vijver. Het wordt een iets andere werkdag dan gebruikelijk: de groei van de planten is dit jaar traag op gang gekomen, maar lijkt de laatste maand in versneld tempo ingehaald te worden. Hierdoor zitten sommige soorten planten al wel in het zaad; anderen nog niet. We gaan zaterdag dus op veel verschillende plekken (o.a. op de archeologische heuvel) hooien en enkele stukken zeisen. Naast het vele hooien staat ook op het wensenlijstje: wat -steviger- snoeiwerk aan bomen in de hoek van de Werfklas; een klein beetje lava uitrijden en her & der wat opruimwerk en kleiner snoeiwerk. Er is veel te doen, dus hopen we op een beetje mooi weer en om je aanstaande zaterdag te zien! En als je hebt, wil je je kruiwagen, hooivork en/of zeis meenemen?

 

We beginnen om 13.00 uur; verzamelen bij de brug. Tot zaterdag!


JAARVERSLAGEN EN BEGROTINGEN

klik hier

ACTIVITEITENKALENDER

 

Wijkwerkdagen 2024

- 20 januari: Winterwerkdag

- 6 april: Voorjaarsfris

- 29 juni: Zomers hooien

- 14/15 september: Appelpluk en appelfeest

- 28 september: Nazomers hooien

 

Snoeien in de boomgaard

zaterdagochtenden 10:00-12:30

in het najaar gaan we weer beginnen

- vanaf 28 oktober 2023 om de week

(zie ook agenda)

WIJKWANDELING 'DOOR LANXMEER'

Beleef onze bijzondere, ecologische woonwijk zelf. Download hier de wandelroute ‘Door Lanxmeer’ (kaartje en toelichting).