01. juli 2019
De zomer is overduidelijk al begonnen en op de zomerse werkdag zal het waarschijnlijk (gelukkig!) ietsjes minder warm zijn... Zaterdag 6 juli gaan we hooien, zeisen en meer! Van 13:00 uur tot 17:00 uur gaan we hooien rond de grote vijver; gedeeltes van het wijkpark uitmaaien; de archeologische heuvel maaien met de zeis (als je een zeis hebt, neem ‘m mee) en nog lava uitrijden op de wandelpaden. Wederom heel veel, zinvol, gevarieerd en vooral leuk werk werk om samen te doen. Dus: komt allen!...
28. april 2019
De eerste 2 ooievaartjes zijn uit het ei gekropen. Neem snel een kijkje.
04. april 2019
Koppelaar Beveiliging heeft de webcam op het ooievaarsnest weer online gezet. En dit jaar is het nog spectaculairder. De webcam hangt aan de watertoren, waardoor we in het nest kunnen kijken! Veel kijkplezier. Dank jullie wel Jonathan, Koen, Siebe en Ilse!
26. maart 2019
Zaterdag 6 april is er weer bijzonder veel te doen! We gaan vooral rond en in het wijkpark aan de slag: het strandje aanvullen, klein beetje lava uitrijden, een watergoot bij de pomp aanleggen, bij de GuidoGezelleweg boomspiegels inplanten en bij de landschapswoningen struiken planten, anti-parkeerpaaltjes ingraven, snoeien en inzaaien. Speciaal voor de kinderen: nestkastjes maken! De NVWC heeft voor ons bouwpakketjes gemaakt die zij (liefst onder ouderlijke begeleiding) in elkaar kunnen...
25. januari 2019
Afgelopen weekend is er weer hard gewerkt in de wijk! De vijvers achter Deysselhof en Hermanshof hebben we verder schoon gemaakt van riet en wortels. Daar waar nodig is lava op de voetpaden uitgereden en de kuilen weer weggewerkt. Heerlijke verse erwtensoep hield de motor draaiende! De foto's zijn hier te bekijken.
10. januari 2019
Zaterdag 19 januari; vanaf 13 uur: winterse werkdag in de wijk! In de afgelopen jaren hebben we op deze werkdag de houtsingel in het waterwingebied ‘verjongd’. Deze singel staat er nu goed bij en er zijn andere werkzaamheden die nu voorrang hebben: we gaan de vijvers achter het Lodewijk van Deysselhof en de Toon Hermanshof verder schonen en daar waar nodig lava op de voetpaden uitrijden. Komt allen!
15. oktober 2018
Lijkt het je leuk om meer te weten over het snoeien van fruitbomen? Of weet je al en het één en ander, maar heb je toch nog een aantal vragen? Kom dan naar de snoeicursus op woensdagavond 7 november! Je leert daar van Dick Boland, onze snoeiploeg-aanvoerder, alle kneepjes van het vak! De avond is van 20.00 tot 22.00 uur op een nader te bepalen locatie (in de wijk). Je kunt je aanmelden via: info@stichtingterrabella.nl.
23. september 2018
Vanwege de regen gaan de appelpluk en het appelfeest vandaag niet door! Het feest wordt verschoven we laten jullie zo snel mogelijk weten naar wanneer.
18. september 2018
Zaterdag 22 en zondag 23 september kunnen we weer de appels van de bomen plukken! De boomgaard hangt niet vol (‘t was een kort voorjaar en een wel erg hete zomer...) dus we laten dit jaar geen appels tot sap persen. Maar er hangt genoeg om voor onszelf én voor Caetshage te plukken. En natuurlijk ook voor vele appeltaarten- degene die voor de zondag wil bakken (graag!): op de zaterdag krijg je van ons een pak appeltaartdeeg mee.
29. juni 2018
Culemborg is een wandelroute rijker, namelijk door de ecologische woonwijk Lanxmeer. Wethouder Collin Stolwijk opende de route zaterdag 23 juni door het bevestigen van het laatste routeplaatje op een routepaal in de wijk.

Meer weergeven


ACTIVITEITENKALENDER

 

Wijkwerkdagen 2019

- 19 januari Winterwerkdag

- 6 april Voorjaarsfris

- 6 juli Zomer hooien

- 21-22 september Appelfeest

- 2 november: Natuurwerkdag

 

Snoeien in de boomgaard

zaterdagochtenden 10:00-12:30

in het najaar gaan we weer beginnen

- vanaf 26 oktober 2019 om de week

(zie ook agenda)

WIJKWANDELING 'DOOR LANXMEER'

Beleef onze bijzondere, ecologische woonwijk zelf. Download hier de wandelroute ‘Door Lanxmeer’ (kaartje en toelichting).