15. oktober 2018
Lijkt het je leuk om meer te weten over het snoeien van fruitbomen? Of weet je al en het één en ander, maar heb je toch nog een aantal vragen? Kom dan naar de snoeicursus op woensdagavond 7 november! Je leert daar van Dick Boland, onze snoeiploeg-aanvoerder, alle kneepjes van het vak! De avond is van 20.00 tot 22.00 uur op een nader te bepalen locatie (in de wijk). Je kunt je aanmelden via: info@stichtingterrabella.nl.
23. september 2018
Vanwege de regen gaan de appelpluk en het appelfeest vandaag niet door! Het feest wordt verschoven we laten jullie zo snel mogelijk weten naar wanneer.
18. september 2018
Zaterdag 22 en zondag 23 september kunnen we weer de appels van de bomen plukken! De boomgaard hangt niet vol (‘t was een kort voorjaar en een wel erg hete zomer...) dus we laten dit jaar geen appels tot sap persen. Maar er hangt genoeg om voor onszelf én voor Caetshage te plukken. En natuurlijk ook voor vele appeltaarten- degene die voor de zondag wil bakken (graag!): op de zaterdag krijg je van ons een pak appeltaartdeeg mee.
29. juni 2018
Culemborg is een wandelroute rijker, namelijk door de ecologische woonwijk Lanxmeer. Wethouder Collin Stolwijk opende de route zaterdag 23 juni door het bevestigen van het laatste routeplaatje op een routepaal in de wijk.
17. juni 2018
Zaterdag 23 juni gaan we weer hooien - en nog veel meer! Het belooft een bijzondere en deze keer ook zeer feestelijke werkdag te worden! Vanaf 13.00 uur gaan we, zoals altijd op de zomerwerkdag, het gebied rond de grote vijver hooien. Dan begint er ook een masterclass zeisen o.l.v. Hans Kool. Om 15:30 opent wethouder Colin Stolwijk het wijkpark met de nieuwe waterpomp en als kers op de taart opent hij ook de nieuwe wijkwandeling 'Door Lanxmeer'.
18. mei 2018
Onze wijk verandert. Nieuwe mensen komen binnengedruppeld in een omgeving die er al een tijdje is, met mensen die elkaar al een tijdje kennen. Een goed moment voor een nadere kennismaking. Met elkaar, én met de wijk. En om nog eens met een frisse blik naar onze wijk te kijken:
28. april 2018
Vitens heeft de schapen in de boomgaard meer ruimte gegeven. Hekken zijn verplaatst en de jonge fruitbomen zijn door Todd, Sandra en Dick met donkergoene kokers beschermd tegen schapentanden. Het is net kunst.
01. april 2018
Zaterdag 30 maart hebben de snoeiers hun laatste snoeiochtend gewerkt. In een heerlijk voorjaarszonnetje is de boomgaard 'zomerklaar' gemaakt. Tijdens de koffie werden zij door Terra Bella verrast door heerlijke stukken taart en koeken als dank voor hun mooie werk, waardoor de hele wijk in september weer kan genieten van het Appelfeest. Staat 23 september al in jouw agenda? Jan Zuidhoff heeft dit jaar voor het laatst de koffie verzorgd. Als dank is hij extra in het zonnetje gezet met bloemen en...
28. maart 2018
Afgelopen weekend is er door heel veel mensen heel veel werk verzet. Het wijkpark is voorzien van meer dan 1000 bomen en struiken. En in de ochtend zijn ook nog eens 21 appelbomen aangeplant in de boomgaard. Dank jullie wel voor het harde werken en de enorme gezelligheid. Op onze foto-pagina vind je mooie plaatjes van dit festijn: - foto's wijkpark - foto's boomgaard
19. maart 2018
Sinds vorige week heeft een stel ooievaars het nest bezet. Je kunt hen weer live volgen op de website van Koppelaar Beveiliging. En op onze ooivaar-pagina houden wij je op de hoogte van alle 'spannende' details.

Meer weergeven