26. juni 2020
We hebben het samen-buiten-werken waarschijnlijk allemaal gemist, maar gelukkig mogen we weer! Zaterdag 4 juli kunnen we weer aan de slag. Dan gaan we hooien en zeisen (op gepaste afstand...) rond de grote vijver, wat zagen & snoeien en het hele gebied schoonmaken.
01. februari 2020
Zaterdag 1 februari heeft de snoeiploeg met wat hulp van niet-snoeiers acht nieuwe fruitbomen aangeplant in de boomgaard. Dat is hard nodig, want een deel van de bomen is inmiddels zo op leeftijd en verzwakt dat ze worden aangetast door de schone weerschijnzwam. We hopen dat we met de nieuwe aanplant het mooie beeld van de boomgaard in stand kunnen houden. Landschapsbeheer Gelderland - waar wij een van de hoogstambrigades van zijn - heeft ons de bomen gratis geleverd. Top!
13. januari 2020
Nu alle oliebollen weer zijn opgepeuzeld en het vuurwerk is opgeruimd, kunnen we weer de handen uit de mouwen steken: zaterdag 18 januari is er weer een winterse werkdag in de wijk! De afgelopen jaren hebben we op deze werkdag de houtsingel in het waterwingebied ‘verjongd’. Afgelopen oktober zijn we zelfs al begonnen aan de jaarlijkse snoei en met een beetje mazzel en veel hulp, kunnen we de hele singel nu verder snoeien. Tegelijkertijd gaan we in de hele wijk ook lava op de voetpaden...
29. oktober 2019
Zaterdagmiddag 2 november is de landelijke natuurwerkdag en het lijkt Terra Bella leuk om daar aan mee te doen. We gaan flink snoeien in de houtsingel in het waterwingebied (langs het Jan Tempelmanpad). Om 13:00 uur beginnen we en uiterlijk 17:00 uur proosten we op onze noeste arbeid en een fraaie houtsingel. Er valt veel en voor ieder wat wils te snoeien. Er komen ook mensen van buiten Lanxmeer helpen. Hoe gezellig is dat! Komt allen!
01. juli 2019
De zomer is overduidelijk al begonnen en op de zomerse werkdag zal het waarschijnlijk (gelukkig!) ietsjes minder warm zijn... Zaterdag 6 juli gaan we hooien, zeisen en meer! Van 13:00 uur tot 17:00 uur gaan we hooien rond de grote vijver; gedeeltes van het wijkpark uitmaaien; de archeologische heuvel maaien met de zeis (als je een zeis hebt, neem ‘m mee) en nog lava uitrijden op de wandelpaden. Wederom heel veel, zinvol, gevarieerd en vooral leuk werk werk om samen te doen. Dus: komt allen!...
28. april 2019
De eerste 2 ooievaartjes zijn uit het ei gekropen. Neem snel een kijkje.
04. april 2019
Koppelaar Beveiliging heeft de webcam op het ooievaarsnest weer online gezet. En dit jaar is het nog spectaculairder. De webcam hangt aan de watertoren, waardoor we in het nest kunnen kijken! Veel kijkplezier. Dank jullie wel Jonathan, Koen, Siebe en Ilse!
26. maart 2019
Zaterdag 6 april is er weer bijzonder veel te doen! We gaan vooral rond en in het wijkpark aan de slag: het strandje aanvullen, klein beetje lava uitrijden, een watergoot bij de pomp aanleggen, bij de GuidoGezelleweg boomspiegels inplanten en bij de landschapswoningen struiken planten, anti-parkeerpaaltjes ingraven, snoeien en inzaaien. Speciaal voor de kinderen: nestkastjes maken! De NVWC heeft voor ons bouwpakketjes gemaakt die zij (liefst onder ouderlijke begeleiding) in elkaar kunnen...
25. januari 2019
Afgelopen weekend is er weer hard gewerkt in de wijk! De vijvers achter Deysselhof en Hermanshof hebben we verder schoon gemaakt van riet en wortels. Daar waar nodig is lava op de voetpaden uitgereden en de kuilen weer weggewerkt. Heerlijke verse erwtensoep hield de motor draaiende! De foto's zijn hier te bekijken.
10. januari 2019
Zaterdag 19 januari; vanaf 13 uur: winterse werkdag in de wijk! In de afgelopen jaren hebben we op deze werkdag de houtsingel in het waterwingebied ‘verjongd’. Deze singel staat er nu goed bij en er zijn andere werkzaamheden die nu voorrang hebben: we gaan de vijvers achter het Lodewijk van Deysselhof en de Toon Hermanshof verder schonen en daar waar nodig lava op de voetpaden uitrijden. Komt allen!

Meer weergeven


JAARVERSLAG 2019

klik hier

ACTIVITEITENKALENDER

 

Wijkwerkdagen 2020

- 18 januari: Winterwerkdag

- 4 april: --------------

- 4 juli: Zomers hooien

- 19 en 20 september: Appelpluk en appelfeest

- 7 november: Extra wijkwerkdag i.v.m. landelijke natuurwerkdag

 

Snoeien in de boomgaard

zaterdagochtenden 10:00-12:30

in het najaar gaan we weer beginnen

- vanaf 24 oktober 2020 om de week

(zie ook agenda)

WIJKWANDELING 'DOOR LANXMEER'

Beleef onze bijzondere, ecologische woonwijk zelf. Download hier de wandelroute ‘Door Lanxmeer’ (kaartje en toelichting).